Om CHAMBORD Stempelkande
Opdag kunsten ved perfekt brygning med CHAMBORD Stempelkande. Stempelsystemet er
elsket af kaffeentusiaster over hele verden for sin enkle brygning og rene smag. Og CHAMBORD
er originalen og den bedste stempelkande.
CHAMBORD er et ikon på Bodum og synonymt med Bodums navn. Det originale design kan
dateres tilbage til perioden før krigen, da italieneren Attilo Calimani udviklede grundprincippet.
Bodums grundlægger, Jørgen Bodum, begyndte at arbejde på sin egen version af stempelkanden i
1970´erne, men det var opkøbet af Melior-Martin i 1991 – et firma, der producerede en
kuppelformet stempelkande – der førte til udviklingen af den klassiske CHAMBORD, som vi kender
og elsker i dag.
CHAMBORD er en ægte original og har et tidløst design. Den er produceret med det samme
uovertrufne håndværk, som dens tilhængere verden over er begyndt at forvente.
Stempelkandesystemet giver en miljøvenlig bryggemetode og er dermed indbegrebet af Bodums
grundlæggende overbevisning om, at vi skal ‘make taste, not waste’.
Primære funktioner og fordele
– Ikonisk stempelkande, som fremkalder den fulde smag og aroma i din kaffe.
– Karaflen er fremstillet af pletfrit, varmeresistent borosilikatglas, som ikke vil ændre eller
påvirke kaffens naturlige smag.
– Stellet og låget er fremstillet af slidstærkt rustfrit stål, som har undergået adskillige
krombelægningsprocesser, hvilket har resulteret i en slidstærk, skinnende overflade, som
kan holde til mange års brug.
– Det sorte håndtag er fremstillet af polypropylen, som har en mat overflade, hvilket giver et
behageligt greb og samtidig bidrager til designets klassiske kvalitet.
– Stemplet af rustfrit stål forhindrer kaffegrumset i at følge med, når kaffen hældes op.
– Mere miljøvenlig end mange andre metoder til kaffebrygning – ingen papirfiltre eller
plastikkapsler er påkrævet.
– Nem at anvende og nem at rengøre
Brug og pleje
Stempelkandesystemet er den mest enkle måde at brygge rig, smagfuld kaffe.
1. Stil CHAMBORD på en flad overflade, hold godt fast i håndtaget, og træk stemplet op og ud
af karaflen.
2. Tilsæt én strøget spiseskefuld eller én Bodum-skefuld groft malet kaffe for hver kop/1,2 dl
vand.
3. Hæld varmt vand i karaflen (cirka 92-96ºC), så der er mindst 2,5 cm til kanten, og rør med
en ske af plastik eller træ.
4. Placer stemplet øverst i karaflen, og drej på låget, så hældetuden er lukket, for at bevare
varmen.
5. Lad den brygge i fire minutter, og sænk så langsomt stemplet. Drej låget for at åbne
hældetuden, og hæld din lækre kop kaffe op.
6. Vask i varmt sæbevand, før du bruger den første gang, og tør den grundigt af.