Hvem er Blind Coffee?

Blind Coffee er en virksomhed, der skaber balance mellem høj kvalitetskaffe og socialøkonomisk bæredygtighed. Vi forhandler ikke bare god kaffe – vi gør en forskel. Ikke bare for kaffedrikkeren, der sætter pris på en hårrejsende god kop kaffe – men også for mennesker, som har et synshandicap. Indehaveren af Blind Coffee, Gökhan Koyuncu, er desuden selv synshandicappet.

 

Gennem Blind Coffee har vi et konstant fokus på at skabe arbejdspladser til mennesker. Vi vil sørge for, at mennesker med et synshandikap kan have et job og et ganske almindeligt socialt liv. At man på trods af sit handikap stadig kan gøre en forskel. Vi kæmper for, at personer med et synshandikap kan deltage og bidrage på linje med alle andre. At færre er ensomme, og at flere lever et aktivt og selvstændigt liv.

 

Vores kaffe bliver repræsenteret af blinde og svagsynede, da vores mission er, at de skal ud og møde vores kunder og skabe en relation. Vi stræber efter at få så mange konsulenter med et synshandikap som muligt fordelt over hele landet. Dette vil illustrere, at blinde/svagsynede mennesker også kan være værdifulde medarbejdere, som sikrer kommerciel succes.

Vores risteri

Vi har etableret et samarbejde med et mikroristeri, der ligger i Bjæverskov på den gamle Nutanafabrik. Risteriet har mere end 10 års erfaring med at importere kaffe fra forskellige steder i verden og har siden da eksperimenteret med forskellige risteprofiler.

 

Vores bønner er nøje udvalgt fra bjergtoppene i Syd- og Mellemamerika, og vi håndrister de forskellige kaffebønner hver for sig ud fra ”Slow roast” metoden i præcis det antal minutter og sekunder, de skal have, så aromaen fra hver type kaffebønne kommer bedst muligt frem.

Americano vs. sort kaffe

Americano, som er et alternativ til sort kaffe, kom til Europa under 2. verdenskrig. Den fik sit navn, fordi amerikanske soldater fortyndede kaffen, som, de mente, var for stærk i Europa.

Bæredygtig kaffe

Hos Blind Coffee arbejder vi med fokus på bæredygtighed, der er til gavn for både mennesker og miljøet. Vores kaffebønner, som vi håndrister til vores kunder i dag, er enten økologisk fremstillet eller så er de certificeringsmærket. Det er bl.a. et bevis på, at der arbejdes på bedre levevilkår for kaffebønnerne, og at der bliver stillet høje krav til miljøet.

Interesseret i håndristet og bæredygtig kaffe?

Sidder du enten som privatkunde eller erhvervskunde og kunne tænke dig en fremragende kop kaffe med god samvittighed? Så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os hos Blind Coffee. Giv os et kald på tlf. +45 70 60 56 64, eller skriv til vores mail kontakt@blindcoffee.dk. Vi vender derefter tilbage til dig hurtigst muligt.