Hvem er Blind Coffee?

Blind Coffee er en virksomhed, der skaber balance mellem høj kvalitetskaffe, social ansvarlighed og fokus på samfundsudfordringer. Vi forhandler ikke bare god kaffe – vi gør en forskel. Ikke bare for kaffedrikkeren, der sætter pris på en hårrejsende god kop kaffe – men også for mennesker, som har et synshandicap. Indehaveren af Blind Coffee, Gökhan Koyuncu, er desuden selv synshandicappet.

 

Gennem Blind Coffee har vi et konstant fokus på at skabe arbejdspladser til mennesker. Vi vil sørge for, at mennesker med et synshandicap kan have et job og et ganske almindeligt socialt liv. At man på trods af sit handicap stadig kan gøre en forskel. Vi kæmper for, at personer med et synshandicap kan deltage og bidrage på linje med alle andre. At færre er ensomme, og at flere lever et aktivt og selvstændigt liv.

 

Vores kaffe bliver repræsenteret af blinde og svagsynede, da vores mission er, at de skal ud og møde vores kunder og skabe en relation. Vi stræber efter at få så mange konsulenter med et synshandicap som muligt, fordelt over hele landet. Dette vil illustrere, at blinde/svagsynede mennesker også kan være værdifulde medarbejdere, som sikrer kommerciel succes.

Samarbejde mellem Blindesamfunds Ungdom (DBSU) og Blind Coffee

DBSU er en selvstændig, landsdækkende forening for unge blinde og svagsynede. De har ca. 300 medlemmer. Foreningen er åben for alle synshandicappede børn og unge op til 36 år. Både lokalt og på landsplan arbejder DBSU for unge synshandicappedes generelle dannelse og livskvalitet, samt at skabe øget integration og inklusion i samfundet.

 

Blind Coffee er en social ansvarlig virksomhed, som er stiftet af Gökhan, der selv har et synshandicap. Både DBSU og Blind Coffee ønsker at fremme unge synshandicappedes vilkår i samfundet. 

 

Blind Coffee ønsker at støtte DBSUs arbejde gennem donationer på 2,5 % af det årlige overskud af Blind Coffee’s omsætning. Første udbetaling vil ske ultimo december 2023. DBSU vil bruge disse midler til at styrke faglige aktiviteter målrettet foreningens medlemmer. 

 

Det vil fremgå af årsberetningen og på foreningens Facebookside, hvilke arrangementer eller aktiviteter, Blind Coffees donation er blevet brugt til. DBSU skal bruge pengene i det efterfølgende år fra de er modtaget. 

Vores risteri

Hos Blind Coffee er kvalitet vores førsteprioritet, derfor kommer vores kaffebønner kun fra de bedste leverandører.

Derfor har vi etableret et tæt samarbejde med et fantastisk risteri i Vestsjælland. Risteriet har 8 års erfaring med at importere kaffebønner fra hele verden bl.a. Afrika, Sydamerika og Asien, og er mestre i at friste kaffebønnerne ud fra Slow Roast metoden, så de får den helt rigtige smagsprofil. 

 Vi kan altid stå inde for den utrolige kvalitet der bliver leveret, og den kvalitet vil i også kunne smage på kaffen.

Americano vs. sort kaffe

Americano, som er et alternativ til sort kaffe, kom til Europa under 2. verdenskrig. Den fik sit navn, fordi amerikanske soldater fortyndede kaffen, som, de mente, var for stærk i Europa.

Bæredygtig kaffe

Hos Blind Coffee arbejder vi med fokus på bæredygtighed, der er til gavn for både mennesker og miljøet. Vores kaffebønner, som vi håndrister til vores kunder i dag, er enten økologisk fremstillet eller så er de certificeringsmærket. Det er bl.a. et bevis på, at der arbejdes på bedre levevilkår for kaffebønnerne, og at der bliver stillet høje krav til miljøet.

Interesseret i håndristet og bæredygtig kaffe?

Sidder du enten som privatkunde eller erhvervskunde og kunne tænke dig en fremragende kop kaffe med god samvittighed? Så skal du endelig ikke tøve med at kontakte os hos Blind Coffee. Giv os et kald på tlf. +45 70 60 56 64, eller skriv til vores mail kontakt@blindcoffee.dk. Vi vender derefter tilbage til dig hurtigst muligt.