Hvor kommer kaffen fra?
Vi importerer kaffen Espresso Blend fra to lande. 50% af arabicaen kommer fra regionen Cordillera de Bálsam i El Salvador, hvor de resterende 50% stammer fra regionen West Valley fra Costa Rica.
Cordillera de Bálsam i El Salvador er et af de mest organiseret kaffeproducerende lande i Mellemamerika med et anerkendt internationalt ry for at levere kaffe i effektiv produceret kaffe i kvalitet. Her dyrkes kaffen i den rige vulkanske jord og det milde klima. Kaffe fra El Salvador er kendt for at have en mellem til let syre, rund og fyldig smag, samt noter af marcipan, chokolade og karamel.
Hvordan er kaffen ristet?
Espresso Blend er en blanding af mellemristet og mørkristet kaffe. Det betyder typisk, at de to ristningsgrader er blevet behandlet separat og derefter blandet. Den mellemristet kaffe stoppes kort efter den første “crack” og bidrager med friske og frugtige noter, mens mørkristet kaffe ristes længere, til efter den anden “crack”, for at udvikle dybe og fyldige smage. Efter ristningen blandes de to i bestemte proportioner for at skabe en balanceret smagsprofil. Kaffen kendetegnes ved en blanding af de kraftigere smagsnoter som karamel, chokolade og ristede toner fra den mørkristede kaffe, mens den mellemristet kaffe giver en syrlige og frugtig smag.
Produkttabel
Vægt | 250-500-1000 Gram |
Formalingsgrad | Kan fås som hele kaffebønner, formalet eller stemplet |
Land | El Salvador og Costa Rica |
Region | West Valley og Cordillera de Bálsam |
Type | 100% arabica |
Smag | Cremet og fyldig |
Noter | Chokolade, nødder og citrus |
Ristningsgrad | Mørkristet |
Dyrkningshøjde | 800-1300 |