Danmarks statistik har ikke opgรธrelser om handicappede i beskรฆftigelse, med argumentationen om, at det er svรฆrt, at vurdere, hvornรฅr definitionen pรฅ en lidelse bliver betegnet som et handicap. Ligger der ikke konkrete data bag en problemstilling, sรฅ er det svรฆrt ved politisk arbejde, at fรฅ gennemfรธrt reformer, som skal afhjรฆlpe samfundet med dette problem. Bruger man lidt tid pรฅ Google og sรธge om dette emne, kan man se, hvordan flere handicaporganisationer efterspรธrger nye reformer indenfor handicapomrรฅdet.
Det er en problemstilling, som har vรฆret der i mange รฅr og som ikke rigtigt har udviklet sig i en ny retning. Det senmorderne samfund har rykket sig i en mere inkluderende retning, i slutningen af 2010โerne var der meget fokus pรฅ Black Lives Matter og det seneste รฅr, bruger dansker virksomheder mange midler pรฅ at stรธtte op om LGBTQ+ miljรธet. Tendensen kunne tyde pรฅ, at der i fremtiden, vil komme fokus pรฅ handicapomrรฅdet, omvendt sรฅ er der ikke kommet synderligt opmรฆrksomhed pรฅ handicappede, i offentlighedens รธjne og derfor har vi brug for erhvervslivet, til at lรธfte dette samfundsansvar.
I Danmark, ved vi ikke, hvordan vi skal agere, nรฅr vi er sammen med personer med en funktionsnedsรฆttelse. Vi som synshandicappede oplever ofte, at personer spรธrger om de skal smรธre vores morgenbrรธd, tage vores tasker og jakker og andre ting, som man gรธr ud af et godt hjerte. Man glemmer lidt, at der er et menneske bag ved handicappet, som er pรฅ arbejde eller har taget en uddannelsesgrad og har en velfungerende hverdag. Man ender ubevidst, lidt med at umyndiggรธre de personer med funktionsnedsรฆttelse, uden at det er intentionen og det vidner om, at modparten ikke er helt komfortabel ved, at vรฆre i nรฆrhed af personer med et handicap og ender faktisk med at tage en vรฆrgerolle, i en situation, hvor man gรฅr til mรธde som ligemรฆnd.