Læs om Kernen af Idéen

I skyggen af dampende kaffekrus og duften af friskmalet kaffe begyndte ideen om Blind Coffee at spire. En tanke om at bruge kaffe som et redskab til at skabe jobmuligheder og uddannelsesprogrammer for synshandicappede tog form. Dette var mere end blot en forretningsidé; det var et kald til handling for et mere inkluderende samfund.

 

Der er cirka 32.000 personer med et synshandicap i Danmark og 60 % af os er ikke ude på det danske arbejdsmarked og det er synd, for der er flere unge personer, som tager lange uddannelsesforløb indenfor forskellige fagområder og på samme vilkår, som sine medstuderende får deres erhvervsuddannelse-, bachelor- og kandidatgrader. Det generelle danske arbejdsmarked, tør bare ikke ansætte os.

Vi forstår problematikken

Vi forstår godt problematikken, hvis der er 5 kandidater med de nøjagtig samme kvalifikationer, hvorfor skulle man så, som arbejdsgiver ansætte personen med et handicap. Der er en berøringsangst, som ikke kun rammer de personer med et synshandicap, men generelle personer som har et handicap.

 

Vi ser det som spild af gode ressourcer, at se personer med gode uddannelse bag sig, ende på en førtidspension eller ender som telefonsælger, når vi har så meget mere at byde på. Flere sidder derhjemme og bliver frustreret over, at man ikke kan blive ansat i de stillinger, som er relevante på baggrund af ens faglige kompetencer. Følelsen af ensomhed og ikke at føle sig god nok, er en medvirkende faktor, til at man kan udvikle sindslidelser, som over tid kan blive til permanente lidelser.

 

Det vil Blind Coffee gerne gøre op med. Synshandicappet skal have lov til, at udfolde sine kompetencer, samt at udvikle og lære nye ting, på lige fod med alle andre ansatte. Vi vil gerne give muligheden for, at vi kan udvikle os i en retning, som vi er motiveret for og kan få udbytte af vores potentiale. Vi tror på, at gennem dialog og forventningsafstemning, at der er plads for, at alle mennesker kan udvikle sig og føle, at de kan bidrage til et større og fælles mål.

Vi vil være en forgangsvirksomhed

Kernen af ideen går ud på, at være en forgangsvirksomhed, for andre erhverv til at give personer med funktionsnedsættelser en chance, for der er mange gode og loyale kompetencer derude i samfundet.

 

On-boarding er et populært emne, for de danske arbejdspladser. Det er ”dyrt” og ressourcekrævende, at ansætte personer, som så skifter arbejdsplads. I Danmark skifter ansatte ny arbejdsplads i gennemsnit hvert andet år og så er al den tid, som virksomheden bruger på, at introducere, oplære og opkvalificere de nye kandidater, som så er videre igen efter to år.

 

Her har vi en lille trick, som virksomhederne gerne må bruge! Den loyalitet, som man kan optjene fra de kandidater, som man hiver ind i forretningen, som i lang tid, har søgt efter arbejde, er noget helt specielt. Den energi og lyst til at bevise sit værd stråler gennem for mange af disse individer og mange af dem, vil huske på den chance, som de har fået af den virksomhed, som har ansat dem.